Hasznos tippek mielőtt statikust hív

Statikus szakvélemény, statikus tervezés

Statikus szakvélemény, statikus tervezés

Főfalbontás társasházi szemszögből

2020. február 11. - Statikum

panel.jpgA teherhordó falazatok bontásához nem elegendő a statikus szakvélemény, hiszen az építési törvény mellett a szerkezeti átalakításokra a társasházi törvény is kitér:

Társasházi főfal bontások a társasházi törvény szemszögéből (2003. évi CXXXIII. törvény 21. § (1) és (2) bekezdés):

21. § (1) Az építtető tulajdonostárs a lakásában tervezett olyan építkezés megkezdéséhez, amely miatt az alapító okiratot nem kell módosítani, de a munka az alapító okiratban közös tulajdonként megjelölt épületberendezésre történő csatlakozással vagy a közös épületrész, épületberendezés műszaki állapotának megváltozásával jár együtt, az épület biztonságának, állékonyságának megőrzése érdekében köteles az ilyen munkával közvetlenül érintett tulajdonostársak tulajdoni hányada szerinti legalább kétharmadának írásbeli hozzájáruló nyilatkozatát beszerezni.

(2) Az építtető tulajdonostárs a többi tulajdonostárs hozzájáruló nyilatkozatának beszerzése nélkül jogosult a lakásában tervezett olyan építkezés elvégzésére, amely miatt az alapító okiratot nem kell módosítani és az (1) bekezdésben említett körülmények nem állnak fenn.

 

Keressen bennünket, hogy nyugodtan tudjon aludni.

Statikus szakvélemény készítése itt:

www.statikustervezes.hu

+36-30-305-3397

A bejegyzés trackback címe:

https://statikus-szakvelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr3415469262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása